Monday, February 15, 2010

Pradzia pries pradzia

Rutuliuks Las Vegase ;>>

Zebrioks rado tokios pacios dryzuotos spalvos stulpa ;>>

2010 m. vasario 5 d. Kaunas. Studentu 69-508. Rytas prasideda mobiliojo telefono skambučiu. Vyriškas balsas praneša apie galimybę kelionę nukelti į rydieną. Protas nesutinka, širdis minimaliai apsidžiaugia. Širdis bijo kažką praleisti Lietuvoje. O gal paleisti?.. Pietūs. Renku paskutinius daiktus, kemšu į kelionės krepšį, taisau, krepšius! Apie penkta atkeliauja kelionės bičiulė. Vėl kraunam daiktus (po to dar kelis tūkstančius kartu pergalvojam). Neramumas…

Vyriškas balsas telefono ragelyje praneša, kad kelionė prasideda už 15 min.

Mes jau lauke, stebinam praeivius milijonais krepšių, kuriuos netrukus sukišam į mašiną. Kelionė prasideda. Penkios minutės. Kelionė pasibaigia. Užstrigom sniege. Zebras stipruolis ( =D ) pasisiūlo padėti išvaduoti miniautobusiuką iš sniego lavinų. Pajudam vėl!

Ore skraido atsisveikinimo sms’ai. Pakeleiviai tyli! Tamsu. Lietuvos-Lenkijos siena. Stojam, įtarimą sukeliu AŠ! =))))) Gal atrodau kaip vaikas vežamas (pfu pfu pfu) parduot. Taip ir maniau, kad žalias megztukas su bumbuliukais kelionei netinka!

Lenkija. Tamsu. Miegam. Nebemiegam. Renatai šalta! Stojam. Vėl važiuojam. Aplankau visus WC. Nežinau kada pasikeičia paros laikas. Sustoja minibus‘as, atsimerkiu, 2010 m. vasario 6 d., šviesu, pasivaikštom, makštą ištinusioms kojoms, kurios kažkodėl nebetelpa į batus! Paskutinis sustojimas Lenkijoje-Las Vegase!

Eh, vėl susiraitom kėdėse. Atrandam patogesnių ir šiltesnių būdų leisti savo „laisvadienį“. Skaitom Zebro vis tik paimtas knygas, šiaip plepam, valgom, laistom arbatą (kas tam naujam termosui?)... Jau Olandija? Ne, dar Vokietija, sumokam pirmąjį eurą už super duper protingus tūlikus (savo prijobais vertų to euro!).

100 km iki gyvenamos vietos Olandijoje. Pradedam sekti ženklus. Girdėti juokingus gps‘o pranešimus: kairėn, dešinėn, mentai, vėl kairėn, šypsokis fotkina, dešinėn. Ir galiausiai: sveiki pasiekę kvailos kelionės tikslą! Jo gps’as nejuokingai kalbus ir grubokas! Nemandagu pagalvoju! =))))

Namas, kuriame gyvensim, delsiam… Plepam su pakeleiviais lietuviais, tarsi dar norėdamos pristabdyti tris mėnesius nesibaigiančią anglų kalbos paskaitą! Pagaliau durų skambutis nuskamba. Pamojuojam, ne taip ir stipriai kalbiems kelionės pažįstamiems ir pasitinkam kažką Nauja.

Va čia gal ir prasidės pasakojimas, pavadinimu: „Ir dvi merginos trims mėnesiams apsigyveno Olandijoje“ arba „Ir štai Zebras ir Rūteliokas pradėjo ieškoti tulpių“ arba „Tobulos kelionės nuotykiai pagal Rūtelioką ir Zebrioką“ arba „Ir kam tai rūpi, tas praktikos darbas, juk prasidėjo Zebriuko ir Rutuliuko kelionė po Olandiją ir jos apylinkes (Briuselį, Paryžių, Vokietijos pasienius)“... Na čia rinkitės patys. Velniai žino, kaip mes viską dar čia pavadinsim. Tegul pagaliau prasideda pasakojimas!

Rūtelioks
2010 02 07

No comments:

Post a Comment