Tuesday, February 23, 2010

„Kaip Bitches tapo Bičas“ arba „Žaidimas kalbomis“

Susidūrimas su „bitch“
Nemanau, kad kuris nors, ir ne puikiai valdantis liežuvį angliškai, suklystų versdamas žodį „Bitches“. Jį žino ir maži vaikai. O taip! Tai supratome jau pirmą mūsų kelionės dieną po Duiveną. Kai pypliai, kažkodėl užsinorėję tapti mūsų draugais, po ilgų nesugebėjimų susikalbėti jų ar mūsų kalba, protingai pasielgė, kreipdamiesi vos ne tarptautiniu tapusiu žodžiu Bitch. Tada nesusipratimų neliko. Viskas buvo aišku =) Po to jie dar bandė mums padėti surasti kelią į parką, bet kitų jų žodžių mes nesupratom, tai šiaip ne taip paaiškinom, kad kelionę tęsim vienos. Daugiau tų draugų nesutikom…

Ir žodis mus lydi
Kaip visada mūsų ofise smagu! Ypač kad mūsų viršininkėlis mėgsta smagiai paplepėti (arba padainuoti, bet čia jau kita istorija apie google master tipą). Žodžiu, jis, tas mūsų mylimas viršininkas, kolekcionuoja frazes:
1.Labas rytas. Šitas rytas. (apie šitą reikėtų papasakoti, dar vieną istoriją, tai gal kitą kartą)
2.Kas tavo tėtušis (frazė, kurią jis gali pasakyti jau net nbž keliomis kalbomis, o jei pagooglintų tai dar nžn keliomis).
Na esmė ta, kad jam įdomios ir lietuviškos frazės (žino ir „šūdas“, kurį mes kartais dažnai pavartojam, kai kas nors neišeina) =) Ačiū Julijai, pernai pralamdžiusiai jį lietuvių kalbos srityje.
Na ir kur ta esmė?.. Taigi, nė pati neįsivaizduoju, kaip visa tai įvyko, tačiau į savo dictionary jis dabar įtraukė ir žodį „Bičas“, kuris jam puikiai skamba kaip „Bitches“. Vos tik supratęs tokį žodžių skambesio panašumą, lekiojo po ofisą į visus kreipdamais „You are my Bičas“. Visiems buvo smagu, o dabar visi vieni kitus gali drąsiai vadinti draugeliais Bičais. =)

Ar dar lydės?
Kažkodėl nuojauta sako: „Mmmm hmmm!... Palauksim ir pažiūrėsim!

Besiridenantis Rutuliukas

1 comment:

  1. :) keistas tikrai tas Jūsų šefukas..
    o man dar keisčiau, kad nesulaukiate komentarų savo bloge :)o gal aš ne į temą? :D

    bet vis tiek pasisakysiu.. baltai pavydžiu to neribojamo laiko (bent dalinai), ir tų smagių kelionių dviratukais, šėliojimo, kai kiti į tave keistai žiūri.. :D
    mėgaukitės.. :) sėkmės jums! :)~
    linkėjimai iš šlapiai apledėjusios Lietuvos...:)

    ReplyDelete